Vitaal Vechtdal

3 juni 2024 13:47

Goed slapen en ontspannen leven is niet vanzelfsprekend

Goed slapen en ontspannen leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseren we regelmatig gratis bijeenkomsten over Stress en Slapen. Met deze bijeenkomsten wordt aandacht gegeven aan mentale gezondheid. Want goed slapen en een goede balans tussen stress en ontspanning zijn een belangrijk onderdeel van de gezondheid.

Wereld van verschil

Goed slapen en een goede balans tussen stress en ontspanning zijn een belangrijk onderdeel van de gezondheid. Naast problemen in het dagelijks leven vergroten chronische slaaptekort en chronische stress de kans op hartritmestoornissen, een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en obesitas. Soms kan één kleine aanpassing of tip al een wereld van verschil maken. Deze bijeenkomsten zijn een eerste stap om je gezondheid te verbeteren.

Zorgen, weinig ontspanning, hormonen die niet in balans zijn, er zijn verschillende redenen waarom het slapen ‘even’ niet lukt of waarom ‘stress’ jou in de weg staat. Kleine aanpassingen of tips kunnen soms helpen om de dag energieker te beleven.

Slaapproblemen

Bijna een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen. Een keertje slacht slapen is niet zo erg maar wel als het regelmatig voorkomt. Niet goed kunnen slapen heeft veel impact op hoe je je voelt en de dagelijkse energie die je hebt. We hebben er allemaal wel eens last van. Dat is op zich niet erg. Want daardoor ben je alert en kun je snel reageren. Maar te lang en te veel stress is ongezond. Je bent moe, misschien snel boos of huilt snel. Ontspannen lukt niet meer en je blijft nadenken over jouw problemen.

Gratis bijeenkomst

Daarom organiseren wij bijeenkomsten "Stress en Slapen (of niet). Deze gratis bijeenkomst is voor inwoners uit het Vechtdal en bestaat uit praktische tips en oefeningen. Op www.vitaalvechtdal.nl/stress vind je meer informatie en kun je je direct aanmelden.
 
Complexe slaap- en stressproblemen zijn in een bijeenkomst van 2 uur niet te verhelpen. In dat geval is het echter wel fijn om te weten bij welke organisaties je terecht kunt als meer hulp gewenst is. Ook hier wordt aandacht aan besteed in de bijeenkomsten.