Vitaal Vechtdal

29 mei 2024 16:15

Stoppen met roken

Hallo! Denk je ook aan stoppen met roken? Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken. Maar makkelijk is dat niet. Vitaal Vechtdal werkt samen met scholen, gemeenten, werkgevers, huisartsen en zorgverleners om aandacht te vragen voor stoppen met roken.

Gratis cursus 'Ik stop ermee'

Om inwoners in het Vechtdal te helpen om te stoppen met roken organiseren we de gratis cursus 'Ik stop ermee'. De cursus is eenmalig en duurt ongeveer 4,5 uur .In deze cursus leer je hoe je kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen. Alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld, waardoor het stoppen een stuk gemakkelijker wordt. Op de pagina 'Ik stop ermee' lees je meer informatie en kun je je direct aanmelden.

Cursus 'Ik stop ermee'

Je hebt niets te verliezen en veel te winnen!

Meeroken

Een extra motivatie om te stoppen is het onzichtbare gevaar met grote gevolgen, voor 'meeroken' door kinderen en andere mensen in je directe omgeving. Bekijk ook het filmpje onderaan deze pagina.

Geld besparen

Stoppen met roken is niet alleen gezond. Je kunt ook veel geld besparen. Bereken wat jij kan besparen en zie direct welke beloningen je jezelf cadeau kunt doen. Alvast een kleine berekening: Als je 10 sigaretten op een dag rookt, dan bespaar je in een jaar al bijna € 2000,-!

Hulp en begeleiding door huisarts

Jouw huisarts of praktijkondersteuner geeft hulp en begeleiding bij het stoppen met roken.

 

Tips en ervaringen van voormalige rokers

Roken
Clara stopte met roken dankzij de cursus
“Al tijdens de cursus begreep ik niet meer waarom ik al die jaren gerookt had”. Klara rookte een pakje per dag en dacht dat het roken haar ontspannen maakte. Maar het tegendeel was waar. Ze voelt zich zoveel beter nu. “Sinds ik gestopt ben ervaar ik meer innerlijke rust. Het roken hield me echt bij alle gezonde keuzes weg!” Lees haar hele verhaal.
Roken

Boekje Stoppen met roken
In dit boekje lees je de beste tips van voormalige rokers: wat te doen op de moeilijke momenten. Als je wilt stoppen met roken kan een goede voorbereiding en inzicht in wat je te wachten staat veel helpen. Dit boekje is ook gratis verkrijgbaar bij jouw huisarts.

Meeroken

Als ouders doe je alles voor de gezondheid van je kind. Maar sta je ook stil bij de gevolgen van meeroken? Bekijk onderstaande video en kijk wat jij kunt doen.

Herma en Ria vertellen hoe ze na 40 jaar roken besloten te stoppen
Een digitale Stopcoach geeft je 12 weken lang advies
Quiddy is voor jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar
Je krijgt tips en steun via de gratis Stoptober-app
Cursussen van Stichting 'Ik stop ermee'