Werk en Gezondheid

Vitaal Vechtdal

26 november 2018 13:1

Een ongezonde leefstijl zoals roken, te veel alcohol drinken of ongezond eten is steeds vaker ook op het werk merkbaar. Werknemers worden ziek of zijn minder inzetbaar. Met het oog op vergrijzing, langer doorwerken, maar ook de verzuimkosten, wordt de gezondheid van werknemers steeds belangrijker.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid begint met een dialoog tussen medewerker en werkgever. Hoe creƫren we nu en in de toekomst toegevoegde waarde voor elkaar? Het huis (zie afbeelding) van maakt dit bespreekbaar.

Het huis van werkvermogen bevat alle elementen die van invloed zijn op de duurzame inzetbaarheid van mensen, voor hun werk en voor de organisatie waarbinnen zij werken.

Dit huis dient op orde te worden gehouden: door te investeren in het onderhoud kan langdurige uitval worden voorkomen, en blijven mensen gezonder, langer en gelukkiger aan de slag. Hierdoor leveren zij een optimale bijdrage aan de doelstellingen van de organisatie

Werk & Gezondheid

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. De website Duurzame Inzetbaarheid kan u hierbij helpen. Met o.a. verhalen van werkgevers en werknemers die laten zien hoe zij het aanpakten en wat dat opleverde. http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. De website Duurzame Inzetbaarheid kan u hierbij helpen. Met o.a. verhalen van werkgevers en werknemers die laten zien hoe zij het aanpakten en wat dat opleverde.