Vitaal Vechtdal

20 mei 2022 13:41

Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal

In september vorig jaar ondertekenden we met elkaar het convenant ‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal’. Maar liefst 48 organisaties verbonden zich aan de gezamenlijke missie om overgewicht bij inwoners in onze regio tegen te gaan. Het is een flinke uitdaging!

Obesitas is complex. Het is geen kwestie van eigen schuld dikke bult. Een gezonde leefstijl is altijd goed om te doen, maar er spelen zoveel andere factoren mee die bijdragen aan (de gevolgen van) overgewicht.

In het convenant ‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal’ spreken de organisaties en Vitaal Vechtdal samen uit dat ze met inwoners gaan werken aan een fit en vitaler Vechtdal. Onze aanpak om bij meer inwoners een gezond gewicht te realiseren, bestaat uit drie actielijnen (klik op plaatje):

Meer informatie

Voor meer informatie over 'Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal' kunt u contact opnemen met Bas van der Linden, programmaleider van Samen voor Gezond Gewicht via email b.vanderlinden@vitaalvechtdal.nl.

Samen voor Gezond Gewicht in de media

Knie vervangen terwijl overgewicht het probleem is? 
In een artikel in dagblad De Stentor vertellen orthopedisch chirurg Hilbrand van de Belt (Saxenburgh Medisch Centrum) en fysiotherapeut Frederik Jaspers Faijer (De Haere) over het programma Samen voor Gezond Gewicht en de gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Lees het gehele artikel (pdf bestand) over Samen voor Gezond Gewicht in het dagblad De Stentor (mei 2022, geschreven door Ingrid Stijkel). Foto credits: Frank Uijlenbroek.

48 organisaties ondertekenen convenant ‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal
Persbericht Vitaal Vechtdal (september 2021)

Vitaal Vechtdal gaat overtollig vet te lijf
Artikel over Samen voor Gezond Gewicht in dagblad De Stentor, september 2021
"Overgewicht wordt echt niet alleen veroorzaakt door slecht eten en weinig beweging. Het kan ook in je dna zitten, of door stress of de sociale context waarin men leeft", aldus Dieger ten Berge (programmaleider Vitaal Vechtdal)