Vitaal Vechtdal Challenge

Vitaal Vechtdal

28 november 2022 12:25

Vitaal Vechtdal Challenge 2022

In het voorjaar van 2023 start de 5e editie van de Vitaal Vechtdal Challenge. De start is in de week van 18 april (week 16). De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelevenement speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, longaandoeningen zoals COPD en klachten na corona.

De inschrijving voor deelname aan de Vitaal Vechtdal Challenge is inmiddels gesloten!
 

Wat is de Vitaal Vechtdal Challenge?

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement dat 20 weken duurt. Onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional wordt er iedere week gezamenlijk in een groep gewandeld in de omgeving. Bij de start van de challenge ligt het wandeltempo laag en wordt er een korte afstand gelopen. Het doel is om na de challenge een afstand te kunnen wandelen van 3, 5 of 10 kilometer. Tijdens het wandelen is er, naast bewegen, ook aandacht voor andere leefstijlonderwerpen zoals het belang van gezonde voeding. De challenge periode wordt afgesloten met een gezamenlijke wandeling. 

Startlocaties 2022

In 2022 starten er wandelgroepen in Hardenberg, Ommen, Avereest (Balkbrug en Dedemsvaart) en Dalfsen (startlocatie volgt). Uiteraard wordt er rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.
Praktische informatie over de startdatum en tijdstip van de eerste Vitaal Vechtdal Challenge-wandeling van uw startlocatie, leest u hier:

Hardenberg
De Haere Boshoek
Hessenweg 74e, Hardenberg
Donderdag 21 april om 19:00 uur

Avereest (Dedemsvaart en Balkbrug)
Parkeerplaats bij De Baron
Julianastraat 54, Dedemsvaart
Dinsdag 26 april om 19:00 uur
(zie onderstaand schema voor de diverse startlocaties gedurende de challenge in Avereest).

Ommen
Atletiek Club Ommen
Sportlaan 1, Ommen (Arriƫn)
Donderdag 21 april om 19:00 uur

Dalfsen
Trefkoele+
Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen
Dinsdag 26 april om 19:00 uur
(zie onderstaand schema voor de diverse startlocaties gedurende de challenge in Dalfsen).

Startlocaties Avereest

Startlocaties Avereeest - Vitaal Vechtdal Challenge 2022

 

Startlocaties Dalfsen

Startlocaties Dalfsen - Vitaal Vechtdal Challenge 2022

 

De inschrijving voor deelname aan de Vitaal Vechtdal Challenge is inmiddels gesloten!

De algemene voorwaarden kunt u lezen in dit document. Heeft u al eerder meegewandeld tijdens vorige edities van de challenge? Dan plaatsen wij uw inschrijving in eerste instantie op de wachtlijst. Hiervoor hebben wij gekozen zodat er voldoende ruimte is voor nieuwe deelnemers aan de challenge. Als u eerder heeft meegedaan aan de challenge laten wij circa 2 weken voor de start van de challenge weten of er plek is voor uw inschrijving. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u wellicht aansluiten bij een bestaande wandelgroep. Een overzicht van andere wandelgroepen in de regio vindt u hier. 

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de komende editie van de Vitaal Vechtdal Challenge? Stuur dan een mail naar info@vitaalvechtdal.nl

Foto vlnr: Yvonne Hoekman (wandelcoach Ommen) en Anita Deemter, Adri Deemter (wandelcoaches Hardenberg)

Meer plezier in het wandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge