Vitaal Vechtdal Challenge

Vitaal Vechtdal

10 november 2020 12:38

Vitaal Vechtdal Challenge

Vitaal Vechtdal Challenge 2020

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes of COPD te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. 

De Vitaal Vechtdal Challenge 2020 is inmiddels afgerond. We zijn blij dat we, ondanks de corona-maatregelen, toch in 2020 van start konden gaan in een aangepaste vorm met een aantal regels voor de deelnemers. Door de verscherping van de corona-maatregelen moesten we helaas wel 4 weken eerder stoppen.

Toch kunnen we terugkijken op een leuk en succesvol evenement met 16 mooie wandelweken onder professionele leiding van de wandelcoaches Yvonne Hoekman (Ommen) en Adri en Anita Deemter (Hardenberg). In totaal hebben 46 mensen deelgenomen aan de Vitaal Vechtdal Challenge en de reacties van de deelnemers zijn overwegend positief en enthousiast. Het is ook dit jaar weer gelukt om goede resultaten te behalen.

Enkele opmerkingen van onze deelnemers:

Veel dank aan onze enthousiaste wandelcoaches, maar ook aan alle zorgprofessionals die meegelopen hebben. Samen hebben zij deze Vitaal Vechtdal Challenge mogelijk gemaakt.

Vervolg Vitaal Vechtdal Challenge 2021

Ook in 2021 wordt er weer een Vitaal Vechtdal Challenge georganiseerd. Zodra deze plannen meer concreet zijn, worden de inwoners van het Vechtdal geïnformeerd via huis-aan-huis bladen, social media en de zorgprofessionals. Ook kunt u natuurlijk onze website in de gaten houden voor het laatste nieuws.

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen

De wandeltraining start bij Atletiek Club Ommen (Sportlaan 1, Ommen). De wandelcoach is Yvonne Hoekman.

Interesse om mee te doen? 

Heb je interesse om mee te doen. Mail naar info@vitaalvechtdal met jouw naam en telefoonnummer. Wij nemen contact met je op.

Vitaal Vechtdal Challenge Ommen wordt vanuit Vitaal Vechtdal samen georganiseerd met het Longfonds, fysiotherapie De Carrousel, Ceres voedings- en dieetadvies, Diëtisten Groep Nederland, Diëtist Van Asselt, huisartsenpraktijken, Ommer apotheek, Innofeet voetencentrum, wandelcoach Yvonne Hoekman en de Bas van de Goor Foundation.
 

Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg

Vitaal Vechtdal Challenge 2020

De Challenge duurt 20 weken waarin wandelcoach Adri Deemter één keer per week in Hardenberg de mensen met diabetes of COPD coacht. In kleine stappen train je gezamenlijk. De wekelijkse wandeling start bij De Haere op de Boshoek (Hessenweg 74, Hardenberg).

De deelnemers van een vorige editie waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan”.

Interesse om mee te doen?

Heb je interesse om mee te doen? Mail naar info@vitaalvechtdal met je naam en telefoonnummer. Wij nemen contact met je op.

Vitaal Vechtdal Challenge Hardenberg wordt vanuit Vitaal Vechtdal samen georganiseerd met Saxenburgh, De Haere, FysioTotaal, Diëtisten Groep Nederland, Diëtist Van Asselt, huisartsen, Vechtdallopers, het Longfonds, wandelcoach Adri Deemter en de Bas van de Goor Foundation.

Inschrijven Vitaal Vechtdal Challenge - Hardenberg

Wandel door!

We hopen, en weten gelukkig uit eerdere edities, dat de meeste deelnemers doorwandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge. Bekijk hier een overzicht van wandelgroepen in het Vechtdal. 

Meer informatie over het landelijke wandelevenement georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation.
Deelneemster Jacqueline Coppens deelt haar ervaringen met het wandelen en het meedoen aan de Vitaal Vechtdal Challenge 2019