Wandelgroepen

Vitaal Vechtdal

12 oktober 2021 15:4

Ik voel me goed, dat gun je anderen ook!

Dirkje de Vries houdt erg van wandelen en wil haar enthousiasme graag overbrengen op andere mensen. “Ik probeer mensen van de stoelen te krijgen”. Dirkje is actief bij Gezond Kloosterhaar. Kijk eens bij een wandel- of loopgroep bij u in de buurt en doe mee!

Wandelgroepen bij u in de buurt

Handig! Een overzicht van wandelgroepen in het Vechtdal in één document. Ongetwijfeld missen we wandelgroepen, laat het ons weten: info@vitaalvechtdal.nl

Het actuele wandelaanbod in de regio vind je op deze pagina. Voor het overige sport- en beweegaanbod kun je kijken op:
Gemeente Hardenberg: www.gewoonactief.nl
Gemeente Ommen www.vitaalommen.nl
Gemeente Dalfsen www.dalfsenbeweegt.nl

Bergentheim

Elke dinsdag om 13.00 en 19.00 uur wordt er gewandeld in en rond Bergentheim. Lekker en gezond! Je kan kiezen tussen een kort rondje en een wat langer rondje. Deelname is gratis. Start en finish bij VeurMekaar. Een keer meedoen? Opgave is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Kloosterhaar

Elke week op maandag om 19:00 uur en elke woensdagavond om 19:00 uur starten er wandelgroepen.

Op dinsdagavond om 19:30 uur en vrijdagochtend 08:30 uur (beginners) kun je mee hardlopen. Verzamelpunt: Dorpshuis 't Haarschut, Kloosterhaar

Dalfsen

Bijna wekelijks wordt een mooie wandeling voor verschillende doelgroepen georganiseerd. Kijk op de wandelagenda van Greenshoes Dalfsen voor de data voor wandelingen en thematochten.

 

Kuier'n en Klets'n in Kloosterhaar

Gezellig en sportief met een groepje dorpsgenoten aan de wandel, lijkt je dat wat? Dan is het wandelprogramma Kuier'n en Klets'n misschien wel iets voor jou. Een gratis programma van 12 weken voor de ongeoefende of beginnende wandelaar. Start: 6 maart 2020 om 14:00 uur. Elke week wordt er 1 of 2 keer gewandeld. Kuier'n en Klets'n is een activiteit die aansluit bij Gewoon Gezond Kloosterhaar en is een initiatief van DaGaWA (organisatoren van de Avond4Daagse Kloosterhaar) in samenwerking met De Haere.

Ommen

Gezond Natuur Wandelen
Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Daarom organiseren IVN Overijssel en de Stichting Gezond Natuur Wandelen gratis wekelijkse natuurwandelingen. Onderweg is er aandacht voor de natuur en voor gezelligheid. Bekijk de folder hier.

Bezoekerscentrum Ommen
Iedere eerste zaterdag van de maand (vanaf 7 december 2019), om 10:00 uur
Start vanuit het bezoekerscentrum, Hammerweg 59A, Ommen. www.bezoekerscentrum.nl. Tel: 088-555 1480

Kinderboerderij
Iedere dinsdag (vanaf 3 december 2019) van 10 uur tot 11 uur. Start: Kinderboerderij, Het Laar 2c, Ommen. Voor meer informatie: Contactpersoon: Ben van der Voort, benvandervoort64@gmail.com. Tel. 06-50969934

Sportief wandelen
Ommen
Ook diverse sportclubs bieden een beweegactiviteit zoals sportief wandelen aan, zoals Aco van Elderen in Ommen. Een ideale activiteit voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken.

De Vechtdallopers organiseren verschillende trainingen in Hardenberg, Dedemsvaart en Slagharen

Wandeltrainingen
Hardenberg
Start vanaf sporthal "De Beek", Hondsdraf 38, Baalderveld. Maandag en woensdagavond van 19.00 - 20.15 uur. Wandeltempo ligt op ongeveer 5 a 6 kilometer per uur. De trainingen zullen afwisselend worden gegeven door Martien Kuilder en Adri Deemter. Kosten 11,00 euro per maand.

Wandelen met Bewegen Maatwerk
Hardenberg
Start: Vanaf De Haere, Hessenweg 74e, Hardenberg. Elke donderdagavond. De training wordt afwisselend gegeven door Adri Deemter of Antia Deemter. De kosten zijn 15,00 euro per maand.

Hardlooptrainingen
Hardenberg

Vanaf sporthal "De Beek", Hondsdraf 38, Baalderveld. Maandag- en woensdagavond 19:00-20:15 uur
Rustige groep training door één van de trainers (wisselend)
Snellere groep training door één van de trainers (wisselend)
Vrijdagmorgen 09:00-10:15 uur: Combinatiegroep training
​1e maandag van de maand koffie-theedrinken na de training. In de kantine van sporthal De Beek

Dedemsvaart
Vanaf zwembad "De Kiefer", Nieuwewijk 14, Dedemsvaart
Maandag- en woensdagavond 19:15 uur
The Fellowship of Acoustics, Moerheimstraat 144 te Dedemsvaart
De 1e maandag van de maand starten we vanaf deze locatie , na de training is er gelegenheid om koffie-thee te drinken

Slagharen
Op dinsdagavond zijn er twee groepen die trainingen volgens het principe van de souplesse methode volgen. Een groep zal onder leiding van een trainer een rustige training volgen om vervolgens over enige weken 5 km te kunnen lopen. Daarna zal er uitbreiding plaatsvinden naar meer mogelijkheden. 

De andere groep, de meer gevorderde hardlopers zullen volgens een vaststaand schema hun training volgen. De trainingen vinden plaats vanaf De Kronkelhonk op dinsdagavond van 19.00-20.15 uur. Elke 1e dinsdag van de maand wordt na afloop van de training koffie / thee gedronken op de locatie. Deze loopgroep is mede een initiatief van Gewoon Gezond Slagharen in samenwerking met de Vechtdallopers.

Mocht je een paar keer mee willen trainen, dan ben je van harte welkom. Contact: vechtdallopers@gmail.com.

Sportief Wandelen (Coevorden, Hardenberg, Twenterand, Ommen)

Sportief wandelen is een training onder begeleiding van een sportinstructeur. Gericht op beweeglijkheid en conditie. Een gevarieerd programma met stabiliteitsoefeningen, lichte kracht oefeningen, wandelen met tempowisselingen, etc. Lekker in de frisse lucht. Lees meer

Ook diverse sportclubs bieden een beweegactiviteit zoals sportief wandelen aan, zoals Aco van Elderen in Ommen. Een ideale activiteit voor iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken.

Sportief met Diabetes of COPD. Wandelt u mee?

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes of COPD te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. Dit organiseren we samen met de Bas van de Goor Foundation.

Naast mensen met diabetes, zijn ook mensen met COPD welkom om samen onder begeleiding van professionals mee te wandelen. In 2020 willen we deze groep ook nadrukkelijk uitnodigen. Kijk op de pagina over de Vitaal Vechtdal Challenge voor meer informatie en aanmelding

Waarom deze challenge: Regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen’, licht Marianne Haveman, praktijkondersteuner van Gezondheidszorg Avereest toe.

Oud topvolleyballer Bas van de Goor werd tijdens zijn carrière gediagnosticeerd met diabetes type 1. Negen jaar geleden startte hij de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) met de missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september 2018.

De deelnemers van vorig jaar waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan, bijvoorbeeld hoe je je insuline aanpast op een extra inspanning. Of je krijgt via de whatsapp tips en recepten door van je loopmaatjes, over welke langzame koolhydraten goed werken bij een wandeling van 10 km".

Een andere deelneemster: "In het begin denk je, dat red ik nooit, veertig kilometer in vier dagen. Maar langzaam aan zie je dat je conditie beter wordt. En nu zit het erop! Het was heel gezellig om met deze groep te trainen. Hierdoor krijg je ook zin om door te gaan".

Deelneemster Jacqueline Coppens vertelt over haar ervaring met de Nationale Diabetes Challenge

Animo Diabetes Challenge groeit

Wandelgroepen

Avond4Daagse 2020

Scholieren, ouders, clubs en verenigingen lopen samen de wandel4daagse!

Data in 2020 volgen binnenkort.