Cursus 'Ik stop ermee'

Je wilt stoppen met roken. Dat is goed nieuws! Misschien is dit je eerste poging of heb je het al een paar keer geprobeerd. Zelf stoppen met roken, zonder hulp of een stok achter de deur, is heel moeilijk. Daarom helpen wij je om te stoppen. Kom naar de gratis cursus 'Ik stop ermee'. Je hebt niks te verliezen en veel te winnen!

Cursusdata 2024

De eerstvolgende cursus is op maandag 7 oktober 2024 in de Carrousel in Ommen. De aanvang is om 18:00 uur en de cursus duurt tot 22:30 uur. De bijeenkomst is gratis voor inwoners en werknemers in het Vechtdal.

Opzet van de cursus

De cursus 'Ik stop ermee' is eenmalig en duurt ongeveer vier uur, waarin je leert hoe je kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen. Alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld, waardoor het stoppen je erg gemakkelijk wordt gemaakt. 

De cursus is als volgt opgebouwd:

Rookpauze

Tijdens de workshop worden er korte rookpauzes ingelast. Het doorroken tijdens de bijeenkomst is een cruciaal onderdeel van de workshop, omdat nieuwe inzichten alleen blijvend worden aangenomen als je ze zelf ‘gevoeld’ hebt. Na de workshop rookt iedereen zijn laatste sigaret en ontvang je een samenvatting van de cursus.

Voor wie is de cursus?

Voor alle rokende inwoners en werknemers in het Vechtdal, alle gelegenheids- en niet-verslaafde rokers, sigaren- én pijprokers. 

Aanmelden

Met onderstaand formulier kun je je alvast aanmelden voor één van de bijeenkomsten in 2024. 

Aanmelden voor de cursus 'Ik stop ermee'

Ben je erbij?

We ontmoeten je graag bij één van onze cursussen. Je hebt niks te verliezen en veel te winnen! 

Privacy

Tot twee jaar na de cursus ontvang je als ex-roker (als je dit wilt) gemiddeld om de drie maanden een e-mail met daarin informatie over hoe je je nu voelt en welk risico’s bij deze fase horen. Jouw naam en e-mailadres adres zal daaarom één keer worden gedeeld met de trainer van de cursus ‘Ik Stop ermee’. De trainer kan dan het cursusmateriaal sturen en  nazorg geven. Als je dit niet wilt, kun je je altijd direct uitschrijven.