Bewegen

Vitaal Vechtdal

10 november 2022 15:30

Bewegen is voor jongeren en ouderen goed en gezond! Door meer te bewegen, voelen we ons beter en gelukkiger. Een half uur lopen per dag kan heel veel ernstige aandoeningen kan voorkomen Maar veel mensen bewegen veel te weinig. Driekwart van de bewoners in verzorgingshuizen is inactief en in verpleeghuizen geldt dit zelfs voor 9 van de 10 bewoners. Hoe kunnen zorgprofessionals bewegen stimuleren?

Meer bewegen begint met de eerste stap

Bewegen op Recept is een effectief concept om mensen met gezondheidsklachten te ‘verleiden’ tot een meer actieve leefstijl. Het succes zit hem in de eenvoud en de laagdrempeligheid. Is dat een concept dat u als zorgprofessionals ook graag zou zien in het Vechtdal? Onder begeleiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur bewegen gebeurt al op verschillende plekken in het Vechtdal. Lees verder

Bewegen

Project BART: Vernieuwende aanpak van artrose

Project BART volgt patiënten die zich bij de huisarts melden met klachten die lijken op artrose van knie of heup. Dankzij BART heeft de huisarts één loket waar de patiënt voor screening doorgestuurd kan worden, namelijk de afdeling fysiotherapie in het ziekenhuis. Hier vindt een intake met gestandaardiseerde screening plaats.

Hoe kunnen zorgprofessionals mensen informeren over hun gezondheidsrisico’s en adviseren over een actieve(re) leefstijl.
Ouderen: wat drijft en belemmert hen bij sport en bewegen