Vitaal Vechtdal

14 april 2020 16:24

Samen voor elkaar zorgen

Trots op alle mooie initiatieven om elkaar te ondersteunen en positief ondernemerschap. Daarmee vergroten we het saamhorigheidsgegevoel verder in deze regio! Vitaal Vechtdal brengt graag de mooie initatieven (die ons bekend zijn) in de regio onder uw aandacht:

Helpende handen

Helpende Handen Hardenberg

Werk je in zorg, onderwijs, politie of andere sectoren die momenteel overuren maken vanwege het coronavirus en kun je praktische hulp (oppas, hondenuitlaat, boodschappen doen, kant-klare maaltijden) gebruiken?

Of werk je niet of elders en wil je juist hulp aanbieden aan alle kanjers die Nederland gezond en draaiende moeten houden? Vraag en aanbod komen hopelijk samen in deze groep. Lees verder

Bloemen voor Beter

De huisartsengroep Ommen zorgde er samen met de Lions Club Ommen-Dalfsen voor dat alle bewoners in de woon-zorg huizen in Ommen een bloemetje hebben ontvangen tijdens Pasen. Met 400 bossen tulpen wilden zij alle mensen die momenteel het normaal menselijk contact moeten missen, een hart onder de riem steken. Nu er géén ander medicijn is dan ‘sociale afstand’ hopen de huisartsen en Lions Club dat de tulpen helpen om deze moeilijke Corona-tijd door te komen. ‘Flower Fashion’ stelden de tulpen tegen gereduceerd tarief beschikbaar.

Ommen helpt elkaar

Gezien de situatie waarin we in Nederland verkeren is er nu extra hulp voor elkaar nodig. Stichting Evenmens en WijZ welzijn hebben de handen in elkaar geslagen en zijn samen ook een hulplijn gestart: ”Ommen Helpt elkaar”.

Veel mensen worden geraakt door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Het is goed om elkaar te helpen en te ondersteunen waar mogelijk. Heeft u een hulpvraag dan kunt u via https://evenmens.nl/ommen-helpt-elkaar uw vraag bij ons neerleggen. U kunt daar een formulier invullen, welke alleen door ons wordt gezien. Wij gaan aan de slag om hier een passende oplossing voor te zoeken.

Iedereen die gratis hulp kan bieden, mag een bericht plaatsen op de Facebookpagina "Ommen helpt elkaar". Geef duidelijk aan welke hulp je aanbiedt en wanneer je dit kunt doen. Niet alle mensen hebben Facebook of kunnen overweg met internet. Kijk in uw omgeving wie er hulp kan gebruiken en meld hen eventueel aan.

Helpende handen

Goed voor elkaar

Door de vergaande maatregelen die i.v.m. het Corona virus zijn genomen wordt het dagelijks leven voor veel inwoners uit onze Gemeente Hardenberg moeilijker. Mensen ondervinden, naast praktische problemen zoals boodschappen doen of de hond uitlaten ook gevoelens van eenzaamheid en isolatie. Bel de stuw met hulpvragen.

 

Gewoon Doen Hardenberg

In de gemeente Hardenberg staan we voor elkaar klaar als iemand hulp nodig heeft. Dát is de kracht van gewoon doen die ons kenmerkt. Kijk hier voor een overzicht via de website Coronahelpers