Vitaal Vechtdal

3 november 2020 13:45

Gewoon Actief wil nieuwe sporters in beweging krijgen

Nieuwe website Gewoon Actief met sport- en beweegaanbod in de gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg lanceert de nieuwe website www.gewoonactief.nl. Op deze website staat al het sport- en beweegaanbod in de gemeente overzichtelijk bij elkaar. Inwoners kunnen er alle sportverenigingen vinden, maar ook diverse beweegactiviteiten voor jong en oud, of voor speciale groepen zoals zwangere vrouwen en mensen met een beperking. Met een handig keuzemenu kan gezocht worden op woonplaats, leeftijdsgroep of doelgroep.

De website wordt continu aangepast met het actuele sport- en beweegaanbod in de gemeente Hardenberg. Zo staan er bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties speciale vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren op.

Sport- of beweegaanbieders die nog niet op de website staan, maar dat wel graag willen kunnen hiervoor contact opnemen met team Sport van de gemeente door te bellen met 14 0523 of te mailen naar gewoonactief@hardenberg.nl.

Ook komt het team Sport graag in contact met sport- en beweegaanbieders die activiteiten aanbieden voor specifieke doelgroepen, of die dit willen opzetten. Samen met Vitaal Vechtdal kan het team Sport deze aanbieders ondersteuning bieden in de organisatie van dit aanbod.

Lokaal Sport- en Beweegakkoord

De website Gewoon Actief is een actiepunt uit het Lokaal Sport- en beweegakkoord, dat door de gemeente is opgepakt. Alle informatie over het Lokaal Sport- en Beweegakkoord staat natuurlijk ook op de website. Het akkoord zelf is er na te lezen, en hoe je een bijdrage kunt aanvragen voor een project dat past bij de doelstellingen van het akkoord. Verder vinden verenigingen er het aanbod voor verenigingsondersteuning.