Gezond recept van de maand
Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 500 gram mager rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 2 tl vadouvan kruiden
- 250 g roma-tomaatjes
- 1/2 el milde olijfolie
- 500 gram zoete aardappel
- 500 gram iets kruimige aardappel
- 600 gram prei
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Doe het gehakt in een kom en meng het met het ei. Meng de vadouvan, peper en eventueel zout er ook door. Draai er met vochtige handen één bal per persoon van. Verdeel de gehaktballen over een bakplaat (bekleed met bakpapier) en bak ze in de oven voor ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Schep de gehaktballen na 10 minuten om. Besprenkel de tomaatjes met de olie en rooster deze de laatste 10 minuten ook mee.
Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water in 20 minuten gaar. Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen. Giet de aardappelen en de prei af. Let op: vang een kopje kookvocht op. Doe wat kookvocht bij de aardappelen en prei en stamp deze tot puree. Verdeel de geroosterde tomaatjes en serveer het gerecht met de gehaktballen.
Eet smakelijk!
Gezonde én goedkope maaltijd
Met weinig geld is het niet altijd makkelijk om een gezonde maaltijd te maken. Toch kan het. Studenten Pedagogisch werk van het Alfa-college in Hardenberg hebben een heel aantal recepten gemaakt voor een gezonde én goedkope maaltijd (max. € 2,- p.p.).
Op de pagina Recept van de maand vind je nog veel meer recepten!