Vitaal Vechtdal

1 oktober 2019 11:4

Start ‘Stoptober in het Vechtdal’ weer een succes

Ruim 220 mensen kwamen op 30 september, de start van Stoptober in het Vechtdal, naar de cursus ‘Ik stop ermee’ in Dedemsvaart. Stoppen met roken is een mooie stap in de richting van een gezondere leefstijl, de missie van Vitaal Vechtdal.

Met Stoptober worden rokers in heel Nederland opgeroepen in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Wie eenmaal door die lastige, eerste fase heen is, heeft na 28 dagen vijf keer meer kans om blijvend te stoppen. Voor het vierde jaar op rij wordt tijdens de landelijke Stoptober maand een regionale ‘Stoppen met roken’-campagne gevoerd.

De gemeente Hardenberg, de gemeente Ommen en Vitaal Vechtdal zijn initiatiefnemers van de cursus ‘Ik stop ermee’. De cursus ging in op de redenen waarom er wordt gerookt, waarom stoppen zo moeilijk is (fysiek en mentaal), hoe niet te stoppen en als afsluiter hoe wél te stoppen en wat precies kan worden verwacht na het stoppen. Het levert elke keer vele stoppers op.

Verder ondersteunen huisartsen, gemeenten, scholen, werkgevers en zorgverleners in het Vechtdal het thema stoppen met roken. Andere activiteiten in de regio zijn voorlichting op scholen, een smoke free challenge, blogs, rookvrije sportterreinen en aandacht voor stoppen met roken bij bedrijven en organisaties. In januari 2020, in de tijd van goede voornemens, wordt de cursus ‘Ik stop ermee’ opnieuw georganiseerd.

Voor meer informatie: https://vitaalvechtdal.nl/inwoners/roken