Vitaal Vechtdal

28 oktober 2019 13:32

Zet de eerste stap en train mee voor de Nationale Diabetes Challenge!

Nationale Diabetes Challenge 2019

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelevenement om mensen met diabetes te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid. Regelmatig bewegen helpt om bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook voor mensen zonder diabetes. Partners, familie of vrienden zijn van harte welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

Op weg naar Den Haag!

Op zaterdag 28 september 2019 vond het NDC Festival plaats bij De Uithof in Den Haag. Dé plek om een mooie wandeling te maken, ervaringen te delen en kennis op te doen over diabetes en bewegen! Samen met alle deelnemers uit heel Nederland werd de Nationale Diabetes Challenge feestelijk afgesloten met een gezamenlijke wandeling van 3, 5, 10, 15 of 20 km. Deelnemers uit Ommen en Hardenberg gingen gezamenlijk hier naar toe. Lees het verslag hierover van deelneemster Jacqueline Coppens.

Diabetes Challenge 2020

De begeleidende organisaties zijn samen met Vitaal Vechtdal voornemens om in 2020 weer een Nationale Diabetes Challenge te organiseren in het Vechtdal. In Hardenberg en Ommen zal er zeker weer een groep starten. En misschien ook in andere plaatsen in het Vechtdal, gesprekken hierover zijn gaande. Naast mensen met diabetes, zijn ook mensen met COPD welkom om samen onder begeleiding van professionals mee te wandelen. In 2020 willen we deze groep ook nadrukkelijk uitnodigen. 

Houd deze pagina in de gaten voor informatie en aanmelding.

Wandel door!

We hopen, en weten gelukkig uit eerdere edities, dat de meeste deelnemers doorwandelen na de NDC. Bekijk hier een overzicht van wandelgroepen in het Vechtdal. 

Nationale Diabetes Challenge 2019 – OMMEN

Er wordt gezamenlijk getraind met wandelcoach Yvonne Hoekman tot de finale op 28 september 2019. Ieder week gaat er een zorgverlener mee. De wandeltraining start op donderdagochtend 23 mei om 10:00 uur bij Atletiek Club Ommen (Sportpark "Westbroek"), Sportlaan 1 in Ommen (Arrien).

Vitaal Vechtdal organiseert de Nationale Diabetes Challenge in Ommen samen met Wijz, Fysiotherapie De Carrousel, huisartsenpraktijken, Yvonne Hoekman en de Bas van de Goor Foundation.
Nationale Diabetes Challenge 2019

Wandelen op weg naar een betere gezondheid!

Nationale Diabetes Challenge 2019 – HARDENBERG

De Challenge duurt 20 weken waarin wandelcoach Adri Deemter één keer per week in Hardenberg samen met mensen met diabetes en zorgverleners wandelt. In kleine stappen train je gezamenlijk tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. In de laatste week vindt de finale plaats. De eerste wekelijkse wandeling start op donderdag 16 mei a.s. om 19:00 uur bij De Haere op de Boshoek, Hessenweg 74 in Hardenberg.

De deelnemers van een vorige editie waren heel enthousiast. Een deelnemer: "Een hele leuke ervaring. Door de weken heen zijn we een hechte groep geworden. Het was ook leerzaam, want je hoort van anderen hoe zij met hun diabetes omgaan”.

Vitaal Vechtdal organiseert de Hardenberg Challenge samen met de Saxenburgh Groep, De Haere, Fysio Totaal, Diëtisten Groep Nederland, Vechtdallopers, Diëtist van Asselt, huisartsen en de Bas van de Goor Foundation.

Resultaten Nationale Diabetes Challenge

Bekijk de infographic voor de positieve effecten bij de deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge (onderzoek 2017).