Gezondheidsapps

Vitaal Vechtdal

5 mei 2020 11:14

Er zijn honderden gezondheidsapps, maar welke is nu goed en bruikbaar? Op deze pagina staan een aantal apps die de GGD aanraadt. Dat varieert van beweeg-apps tot Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Deze apps zijn een handig hulpmiddel om je een steuntje in de rug te geven voor een gezonde levensstijl.

Wil je zelf zoeken naar een geschikte app? Bezoek dan de website GGDappstore.nl. Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid kun je vinden op Thuisarts.nlDe app is de mobile versie van de website www.thuisarts.nl

Gezondheidsapps

Gezond bewegen

Hieronder vind je enkele beweeg-apps. Zoek je beweegmaatjes in de buurt? Kijk dan eens op onze pagina over wandelgroepen in de buurt.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij. De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.
Human is een app die automatisch bijhoudt hoeveel je beweegt en welke activiteiten je doet. De app helpt je om minimaal 30 minuten per dag te bewegen.
De gratis app Hardlopen met Evy ondersteunt zowel beginnende hardlopers als gevorderde hardlopers.
De app houdt het aantal stappen bij dat je hebt gelopen en geeft dat weer, samen met het aantal calorien dat je hebt verbrand, de afgelegde afstand, de verstreken tijd en de snelheid.

Stoppen met roken apps

Wilt u eigenlijk wel stoppen met roken maar weet u niet zo goed waar te beginnen? Maak een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner voor hulp. Zij bieden ondersteuning en begeleiding bij het stoppen met roken. Lees meer

Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Stopstone helpt en motiveert om de poging vol te houden. De app is met input van jongeren zelf ontwikkeld en draait om het vasthouden van de motivatie om gestopt te blijven.
Stoptober ondersteunt je gedurende 28 dagen bij het stoppen met roken. Je krijgt tips en steun via de gratis Stoptober-app, je kan ervaringen lezen en zelf delen. De app is alleen in september en oktober in de app stores beschikbaar tijdens de stoppen met roken campagne.
Online Trimbos-training Stoppen met Roken
Gezondheidsapps

Verantwoord alcoholgebruik

Is alcohol drinken voor u een gewoonte geworden? En wilt u weten hoe u zich voelt zonder alcohol? Lees meer

 

Online training Minderen met drinken
Deze website heeft als doel om ouderen bewust te maken van hun alcoholgebruik en de voor- en nadelen daarvan. Naast informatie en uitleg bestaat de website uit een uitgebreide zelfhulpmodule met oefeningen om meer inzicht te krijgen in en grip te krijgen op je alcoholgebruik.
Gezondheidsapps

Gezond eten

Foodzy is een simpel eetdagboek waarmee je je eetpatroon kunt bijhouden.
Met Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum kun je bijhouden hoeveel je eet, drinkt en beweegt. Zo zie of je gezond eet en voldoende beweegt.
Gezondheidsapps

Ontspanning & Welzijn apps

Veel mensen ervaren een periode in hun leven waarin het slapen problemen geeft. De module doorloop je zelfstandig (zonder begeleiding van een zorgprofessional), op het moment dat het jou het beste uitkomt. Mirro heeft op haar website naast Slaapproblemen nog 16 zelfhulpmodules met andere thema's.
Het doel van de BETERapp is 'beter in je vel zitten'. De app helpt je actief te werken aan je leefstijl. Je kunt doelen en activiteiten instellen en de voortgang en je stemming bijhouden. Indien gewenst kun je anderen toegang geven tot de app, zodat zij je kunnen coachen.
De app biedt yoga klassen voor beginners, intermediate en gevorderden aan. Evenals diverse meditatiecursussen.